forever-me-cuca

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A tak klopem na nebeskú bránu

Neotvoria!Nemajú úradné hodiny!
   Utekám k priezračnému jazeru. Až mi dych nestačí. Nútim hrudník,aby sa dvíhal a dovolil mi ochutnať kúsok z kyslíka. Ide to ťažko. Sily mi už nestačia na dokončenie začatej práce a tak sa radšej poddám pocitu z nedostatku potrebného vzduchu. Bežím však stále. To priezračné jazierko mám pred očami a cítim smäd. Sucho v ústach,ktoré mi prechádza až do krku. Áno! Tá púšť na jazyku mi nedovolí dýchať. Chcem, musím, potrebujem tú zázračnú vodu, aby mi dodala život.
  Mozog mi pracuje rýchlo. Vníma každé pohnutie svalu a vydáva potrebné rozkazy. Kontroluje pohyby, ktoré aj napriek jeho úsiliu začali byť ťažkopádne, nekoordinované, akoby telo prvýkrát dostalo príkaz na chôdzu. Rozmýšlanie mi začalo trvať dlhšie. Pospájanie si jednotlivých situácii mi prichádzalo pomalšie,ale došlo mi to. Veď ja zomieram.
  Prázdnota. Samota. Naplnili až po okraj moju dušu. Bolesť prenikla moje srdce a ja som vedela,že už nikdy neuvidim výbuch sopky....ani prelet tornáda cez zelenú pláň..... nesplavím rieku Colorado..... nezažijem koncert Coldplay....nebudem sa milovať s priateľom na pláži a dva dni potom sa zbavovať dotieravého piesku .....neporodím štyri deti a nedám im ani jedno zo svojich už vybratých mien....nepostavím sa na úpätie Mont Everestu a nepokloním sa najvyššej hore sveta.....nekúpim si krásne klavírne krídlo,na ktorom by som si zahrala skladbu od Bethovena - Pre Elišku...
   Ale veď toto som nikdy nezažila! Odídem a ani sa nerozlúčim s rodičmi, sestrou, bratom, kamarátkami, známymi. Nestihnem im povedať, čo pre mňa znamenajú. Že budem na nich vždy myslieť a pozerať sa a dávať pozor na nich zo svojho obláčika.
   Všetko sa mi vynorilo v priebehu jednej sekundy. Mrzilo ma,že nastupujem na svoj vlak a na stanici sú ľudia,ktorí ronia slzy,že sa vlak pohol. V mojom vnútri sa však začal usídlovať pokoj. Už som mala pred očami,ako si osídlujem svoju zo Zeme vypozeranú hviezdu. Ako si zahrám na harfe a budem sa pohupovať na kôpke obláčikovej hmly. Ako sa stretnem s ľudmi,ktorých som nikdy nevidela a nepoznala a predsa mi bolo za nimi smutno.
   Kráčaním som sa dostala na breh jazera. Je nádherne priezračné. Odrážajú sa v ňom farebné stromy a aj zasnežené hory, let vtákov aj bzukot včielok. Zohnem sa. Do zopnutých dlaní si naberiem kúsok studenej vody. Našpúlim pery a chcem si pritisnút hladinu vody ku pokožke na perách.
   Nestalo sa tak. Prudko mnou zatriaslo a neviditeľna sila ma ťahala od jazera smrti. Pokoj sa menil na hluk a rev mužov a žien.  Cítila som  prinavrátený život do mojich stuhnutých svalov, nevládnych končatín a vychladnutého mozgu.
 
    Nezomieram! Dostávam druhú šancu od života ŽIŤ!

   

My soul | stály odkaz

Komentáre

  1. a to akože
    čo sa naozaj stalo?? môžeš priblížiť lopaticky, alebo sa mám báť ??? veď mám husiu kožu až ... všade....
    publikované: 16.06.2008 18:43:54 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Vikina
    nič také sa nikdy nestalo...nemusíš sa báť :)...Mala si niekedy sen,že zomieraš? Lebo mne sa to minule snívalo...niečo v tom zmysle,ako som napísala...najstrašnejší pocit aký som mala možnosť zažiť,aj keď len v sne ...TOTÁLNA BEZNÁDEJ...prázdno...smútok...Premýšlam často,aký je to pocit zomierať...a nejako takto si to predstavujem...
    publikované: 16.06.2008 20:04:43 | autor: cucka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Cucka
    tak ja som v snoch už bola zastrelená, zabitá, dokonca som prežila podobný pocit , ako mrtva a pohybovala som sa po miestach môjho detstva... vedela som aj v sne, že už je koniec,len musím všetko a všetkých obísť... Mňa to už neprekvapuje, aj iné "prapodivné " veci sa mi stávajú.. prijímam to ako dar:)
    publikované: 17.06.2008 11:58:05 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Neviem či len sen
    alebo aj okolie ma jednoducho núti nad smrťou,pocitmi pri zomieraní,životom po smrti rozmýšlať.Presne viem o akých "prapodivných" veciach píšeš....často sa zobúdzam pri tom,ako zo sna plačem...je to mystické...a veľmi to obdivujem...aj to,ako sme vžitý s tým,že možeme aj keď len vo sne prežiť vlastnú smrť...možno práve to nás núti život naplno využiť každú chvíĺku,ktorá nám je poskytnutá...
    publikované: 17.06.2008 12:26:30 | autor: cucka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. to nás
    napĺňa poznaním, že si ten život treba vážiť a prežiť... hlavne máme možnosť poznať, čo si iní nevedia vysvetliť a možno im v určitých prípadoch aj pomôcť pochopiť sled života následne aj po živote..:)) Pekný deň...
    publikované: 17.06.2008 12:40:32 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Kazdy mesiac jeden prispevok
    Vychadza to tak, uz sa tesim na ten dalsi, mozno ta poznam, mozno nie. Ale na tom nezalezi, staci ked aj ty raz stretnes Krala zo Sálemu.
    publikované: 01.07.2008 22:47:51 | autor: Alchymista (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Alchymista
    neviem,ci sa pozname,alebo nepozname...na tom asi naozaj nezalezi...a preto verim,ze sa mi podari stretnut Krala zo Salemu...
    (napísal si mi najzáhadnejši prispevok...plny pravdy a zamyslenia)
    publikované: 05.07.2008 14:30:22 | autor: cucka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. ...
    Tak uz sa tesim na ten Tvoj dalsi kazdomesacny...
    publikované: 05.07.2008 23:59:25 | autor: Alchymista (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014