forever-me-cuca

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mami,Oci! Som gay!!!

Pomaly kráčal ulicou. Bolo sparno a pot mu stekal po čele. Ani sa nesnažil ho utrieť. Dúfal, že doma niekto bude. Nechcel prísť do prázdneho bytu a tráviť mučivé chvíle vo svojej izbe a po príchode rodičov vyliezť z úkrytu a pozrieť sa do ich tvári. Mala dušička vo vnútri ho upokojovala a dodávala mu odvahu ďalej kráčať. Automaticky sa dostal pred činžiak,v ktorom vyrastal. Kľúče mu netrpezlivo zahrkotali vo vrecku a on s ich pomocou pootváral všetky známe dvere.

V kuchyni sa svietilo. Nehralo však rádio. Ani správy o piatej nepočul, ktoré sa stali súčasťou ich večerného rodinného života. Nesmelo,ale s istotou v kroku namieril do kuchyne. Srdce mu šialene bilo a volalo napoplach. Za stolom sedel otec hľadiaci do prázdneho pohárika pred sebou a poloplnou fľašou vodky, ktorá stála mimo jeho zorného uhla. Matka na krajičku stoličky hľadela do zeme a tvár mala poznačenú predchádzajúcim plačom.

Otec zdvihol zrak a synovi venoval pohľad už aj trošku poznačený konzumáciou alkoholu, plný hnevu a zúfalstva. Osopil sa na matku a začal jej vyčítať: „ To kvôli tebe máme teraz doma Sodomu-Gomoru. Stále si ho maznala a takto nám zoženštel! TIE TVOJE ODPORNÉ NÁKUPY A KOZMETIKA, KTORÉ SI MU ZHÁŇALA....“. To už kričal. Vtedy sa matka prvýkrát pohla a spustila:“ Moja kozmetika? Ako sa opovažuješ teraz spomínať Sodomu-Gomoru, keď ty si bol prvý, ktorý v nedeľu vymýšľal program, len aby si nemusel ísť s chlapcami do kostola?!“ Zadychčaná uprene hypnotizovala otca.

 Ten si opäť sadol a obdivoval krásy štamprlíka. Už týždeň sa opíjal a utápal svoj žial v alkohole. Potichu a pokojne sa spýtal syna: „A nechceš si to rozmyslieť byť homosexuálom?“ Srdce  mu zostalo na mieste a pomaly sa upokojovalo. Pochopil, že otec už nemá viacej síl s ním bojovať. Láskavo mu vysvetlil, že nikdy si ničím tak nebol istý, ako teraz. „Otec som gay. Ver mi, že najhoršie pre mňa bolo si vôbec uvedomiť a priznať, že ma nepriťahujú ženy!“ Hlava rodiny len pokývyla a viacej už neprehovoril.

V rodine zavládol pokoj. Uvedomil si, že rodičia jeho rozhodnutie rešpektujú, ale nikdy sa s jeho orientáciou nezmieria.


Od príbehu k príbehom | stály odkaz

Komentáre

  1. Páčilo sa mi to
    Ten príbeh sa mi páči... ak má reálny základ, má aj výpovednú hodnotu, ktorú si na ňom tiež vážim...
    publikované: 04.04.2008 23:32:32 | autor: ThingsCount (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ahoj
    kozmetika predsa chlapov nemenííííí a ani nakupovanie :)) super pribeh :)
    publikované: 31.05.2010 09:56:37 | autor: Liliana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014